Karlstad hundrehab - Vattenterapi och friskvård

Karlstad hundrehabVårt arbetssättBehandlingarFriskvård TräningLänkarKontaktBildgalleriNyheterStartsidanKarlstad hundrehab


Ingegerd Ekberg-Moberg 

Hundfysioterapeut

Jag har arbetat många år med rehabilitering och fysisk träning. Som Legitimerad arbetsterapeut har jag arbetat med rehabilitering av människor i ca 25 år och sedan 16 år tillbaka arbetar jag med habilitering av barn. Jag har alltid haft ett stort och genuint hundintresse. Erfarenheter av hundsport har jag skaffat mig inom en rad olika områden såsom agility, lydnad spår- och sök, fårvallning, utställning och genom olika kurser om hundens beteende. Genom min långa erfarenhet av rehabilitering och stor kunskap om hundsport kan jag kombinera mina kunskaper och anpassa träningen till hundar med olika behov.

När en av mina egna hundar fick ont i ryggen, började jag fundera på hur jag kunde hjälpa henne på bästa sätt, dels för att förebygga att det kunde hända igen, dels hitta alternativa behandlingssätt. Efter ett tag fann jag det jag sökte, hundfysioterapeututbildningen i Göteborg. En två år lång utbildning tog sin början. I december 2005 var jag klar och fick mitt diplom. Just nu håller jag på att slutföra en omfattande hundmassörsutbildning i fyra steg som också leder till diplomering.

Att arbeta med rehabilitering av hund ligger väldigt nära mitt yrkesområdes arbetssätt med tanke på att hunden är i behov av samma efter- och friskvård som människan idag, det är således ett naturligt tankesätt för mig. Människan vill av naturen vara aktiv med någonting, känna sig behövd av någon eller till något och samma sak gäller för hunden.

När hunden framavlades var det ju en tanke med rasen att den skulle användas i ett speciellt syfte. Inte alla har en möjlighet att genomföra denna aktivitet med hunden i dagens samhälle, men man kan försöka efterlikna aktiviteten och ersätta den med något liknande för att ge hunden balans i det dagliga livet.